Hírek

Hírek, események, programbeszámolók
Minden, ami a Gyűjteményünkkel vagy Martfű város történetével kapcsolatos

Visszatekintő

Egy cipő bőrből és álmokból

2023. március 3-án nyílt a GT cipőmárkát bemutató kiállításunk a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár emeleti kiállítótermében. A rendezvényen Király Ferenccel, a G&T Sportcipő Manufaktúra Kft. marketingvezetőjével beszélgettünk, és nagy örömmel köszöntöttük körünkben a cég dolgozóit.

tovább »
Hírek

Népművészeti értékek és élmények 2022-ben is

2021-22. évben negyedik alkalommal támogatta a Csoóri Sándor Alap népművészeti programjainkat. Intézményünk a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjteménnyel és a Kézműves Házzal évek óta törekszik a néphagyományok, népi kismesterségek, értékek megismertetésére munkája során. A pályázati támogatás segítségével játszóházi foglalkozásokat, kézműves tábort szervezhettünk, képzésen vehettünk részt és maradandó múzeumpedagógiai eszközöket készíttettünk.

tovább »
Visszatekintő

Légópince és polgári védelmi parancsnoki központ

Borzongató programon vehettek részt, akik 2022. szeptember 17-én délelőtt ellátogattak a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény eseményére. Minden évben szeptember közepére hirdetik meg a Kulturális Örökség Napjait, amikor közönség elől elzárt épületek, épületrészek kapuit nyitják meg.

tovább »
Hírek

NE REPÜLJÖN A KUKÁBA, LANDOLJON A MÚZEUMBA!

Martfűhöz kötődő tárgyak: Tisza cipők, Tisza reklámtárgyak, oklevelek, továbbá régi ruhadarabok (pl.: otthonka), lakberendezési tárgyak, használati eszközök az ’50-’90-es évekből (pl. pille szék, falvédő, műanyag tejtartó, régi dobozok, szalvétagyűjtemény stb.) mind a múltunk egy darabját őrzik és mi tovább őrizzük!

tovább »
Hírek

A TISZA CIPŐGYÁR ÉGISZE ALATT – Virtuális barangolás a Tisza Cipőgyár Irodaházában

A pályázat segítségével létrehozott, csak virtuálisan létező kiállításunk célja kettős: egyrészt megőrizni az utókornak a Tisza Cipőgyár Irodaházának fennmaradt berendezését, másrészt ebben a rendhagyó környezetben: eredeti helyszínen, eredeti berendezési darabok között, az irodák eredeti rendeltetése szerint tematizálva ízelítőt adunk a Tisza Cipőgyár történetéből, a mindennapi életet átszövő működéséből, Martfű és az ország életében elfoglalt helyéről.

tovább »