Hírek

Hírek, események, programbeszámolók
Minden, ami a Gyűjteményünkkel vagy Martfű város történetével kapcsolatos

Események, rendezvények

MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA 2019.

Tisza Cipőgyár IRODAHÁZ-LÁTOGATÁS november 7-én, csütörtökön 17 órától és 18 órától!!Benézünk a vezérigazgató irodájába, a bérszámfejtők páncélszekrényébe Kovács Jánosné, egykori irodaházi dolgozó, szakszervezeti vezető vezetésével.MÚZEUMOK ŐSZI FESZTIVÁLJA!!!

tovább »
Események, rendezvények

Kandum Átka

2019. október 31. – Sziasztok. Egy új játékot hoztunk nektek Halloween éjjelére. Izgalmas helyszínek és félelmetes nyomozómunka vár rátok hogy megtörjétek az átkot!

tovább »
Visszatekintő

Múzeumok Éjszakája 2019.

Rock and roll, sport, veterán járművek és fegyverek jegyében telt a szombat a Művelődési Központban. A Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény 5. alkalommal csatlakozott a Múzeumok Éjszakája országos programsorozatához és 3. alkalommal színesítette Veteránjármű Találkozó a rendezvényt.

tovább »
Visszatekintő

Adventi kiállítás

A Csoóri Sándor Alap 2018. évi pályázatán a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár a Kézművesházzal együttműködve nyert támogatást a népi kismesterségek, népművészet megismertetésére. Ennek segítségével szakkörön, játszóházakban, kézműves foglalkozásokon ismerkedhetnek meg a gyerekek és szüleik a hagyományos népi motívumokkal, a Tisza mentén honos mesterségekkel és azok alapanyagaival.

tovább »
Visszatekintő

Tisza Cipőgyári történetek a munkáról és az életről

Hiszem, hogy önök is bele fognak olvasni, mert egészen kiváló gondolatok vannak ebben a könyvben, amelyek közül sok megmarad az emlékezetben. Ez a könyv nem gyártörténet. Negyvenöt szerző története, amely sokkal emberibb, mintha egy gyárról írtunk volna – ajánlotta leendő olvasói figyelmébe Farkas Imre Tisza Cipőgyári történetek címmel megjelent új kötetét a december 8-i könyvbemutatón.

tovább »
Visszatekintő

Halloween és Márton napi mulatság a József Attila Általános Iskola felsős diákjaival

Idén a Művelődési Központ és Könyvtár nyújtott segítséget a József Attila Általános Iskolának az évente megrendezésre kerülő vetélkedő megszervezésében. A felsős diákok ezen a délutánon megismerkedhettek az őszi ünnepkörökkel és az ahhoz kapcsolódó hagyományokkal, népszokásokkal. A közös játékra 10 csapat készült, akik a vetélkedőre tréfás csapatnevekkel érkeztek.

tovább »
Visszatekintő

Mezőhéki barangolás

Helytörténeti barangolás a Kövér család nyomában címmel újabb érdekes téma feltárására szervezett kirándulást a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény. A martfűiek számára meghirdetett buszos és kerékpáros túra résztvevői október 17-én a mezőhéki Kövér-kápolnát látogatták meg.

tovább »
Múzeumok Őszi Fesztiválja
Események, rendezvények

LÉGÓPINCE látogatás

A nagy érdeklődésre való tekintettel két időpontban!!!
A helytörténeti gyűjtemény szervezésében ezúttal a gyár egykori légópincéjét mutatjuk meg az érdeklődőknek két időpontban: 2018. OKTÓBER 25-én 17 és 18 ÓRÁTÓL
A Tisza Cipőgyár irodaházának hidegháborús hangulatot idéző légópincéjéről, rendeltetéséről, azóta érintetlen helyiségeiről, tárgyairól Szent-Királyi Bálint őrmester tart előadást a látogatás közben.

tovább »
SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ!
Események, rendezvények

SÉTÁLJ, GYALOGOLJ, BRINGÁZZ!

IV. Múzeumok Őszi Fesztiválja a Martfűi Hely-és Ipartörténeti Gyűjtemény rendezésében.
A fesztivál idei jelmondata: „Szenzációs örökségünk!”
Martfű történetében fontos szerepet játszó Kövér család történetét vizsgáljuk a család múltját kutató Kiszely Tóth Anett történésszel. Biciklitúránk célállomása a mezőhéki családi kápolna.

tovább »